Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Στα 8mm...



Καλώς ήρθατε!!

Ένα blog για το σινεμά! Τί άλλο; Έρωτας μεγάλος το σινεμά! Οπότε όταν αποφάσισα να φτιάξω ιστολόγιο η επιλογή του θέματος ήταν εύκολη.
Αν διαβάζετε αυτό το κείμενο πιθανόν μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος. Εδώ λοιπόν θα βρείτε αφιερώματα, παρουσιάσεις, γνώμες, νέα και ρεπορτάζ για τον κινηματογράφο που ελπίζω να ενημερώσουν και να δώσουν τροφή για σκέψη. Βασική προϋπόθεση βέβαια τα δικά σας σχόλια και παρατηρήσεις, για να υπάρχει και διάλογος!
Όσο για τον τίτλο του ιστολογίου "Στα 8mm (μιλιμέτερ! :P)", είναι εμπνευσμένος από το φίλμ πλάτους 8 mm, το οποίο χρησιμοποιούταν για την κινηματογράφηση απο τα 1930 μέχρι περίπου τα 1960 ασπρόμαυρων και αρχικά βουβών ταινιών. Εκεί που ξεκίνησαν όλα! Και ενώ τότε οι ταινίες διαρκούσαν 3 με 4 λεπτά γυρισμένες με "πρωτόγονα" μέσα, σήμερα το σινεμά έχει φτάσει σε ένα πιο... τρισδιάστατο επίπεδο. Ας ξεκινήσουμε γρήγορα λοιπόν μαζί ένα ταξίδι μέσα στην μεγάλη οθόνη, γιατί έχουμε πολλά να δούμε!



Αναμείνατε στις οθόνες σας!





1 σχόλιο:

  1. Το video από το Breathless, τέλειο! Μου θύμισες μια υπέροχη και πολύ αστεία ταινία. Την είχα δει πέρσι το καλοκαίρι σε θερινό σινεμά! :)
    Ειδικά οι σκηνές με τα χαστούκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή