Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Dark Shadows: Ο Depp στη σκοτεινή σκιά του Burton!


Για ακόμα μία φορά. Το λατρεμένο δίδυμο Johnny Depp- Tim Burton επιστρέφει για να μας εκπλήξει και να μας δείξει πως κάποια πράγματα δεν χάνουν ποτέ την αίγλη τους. Μια μαύρη κωμωδία με την υπογραφή του σκοτεινού σκηνοθέτη και του αγέραστου, αγαπημένου του ηθοποιού. Εγγύηση!


Πλοκή (cine.gr):1752. Ο Τζόσουα και η Ναόμι Κόλινς μαζί με τον παιδί τους, Μπαρνάμπας, αποπλέουν από το Λίβερπουλ για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική. Ο ωκεανός, όμως, δεν είναι αρκετός για να ξεφύγουν από την οικογενειακή τους κατάρα. Περνούν δύο δεκαετίες κι ο Μπαρνάμπας είναι πια πάμπλουτος κι έχει όλη την πόλη, το Κόλινσπορτ του Μέιν, συμπεριλαμβανομένου και τις κυρίες, στα πόδια του. Το μοιραίο λάθος θα γίνει όταν ραγίζει την καρδιά της Αντζελίκ, που τυγχάνει να είναι μάγισσα. Αυτή τον καταριέται να γίνει βρικόλακας και να θαφτεί ζωντανός. Δύο αιώνες μετά, ο Μπαρνάμπας απελευθερώνεται από τον τάφο του για να δει έναν κόσμο ολότελα αλλαγμένο.

Johnny Depp. Για μερικούς μόνο αυτό αρκεί. Σαν να μην έχει περάσει μέρα από πάνω του, ο Depp δίνει και πάλι τον καλύτερο του εαυτό και την σφραγίδα του, υπό τις οδηγίες φυσικά του Tim Burton, που δεν διστάζει να ρισκάρει "κουράζοντας" το κοινό με τα ίδια πρόσωπα. Ένα πεντάστερο cast με Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green και την μικρή αλλά υπέροχη Chloë Grace Moretz, που ίσως να θυμάστε από το "(500) Days of Summer", πλαισιώνουν ιδανικά το δίδυμο. Σκοτεινή ατμόσφαιρα, μαγεία, παραμύθι και μια άλλη εποχή στην οποία προσπαθεί, μάταια, να προσαρμοστεί ο ιδιόρρυθμος βρικόλακας.

Ο κύριος Burton, μετά την "Αλίκη" του, μας ταξιδεύει σε πιο σκοτεινά μονοπάτια και μας ρίχνει αυτήν την φορά σε μια διαφορετική Χώρα. Την Χώρα των βρικολάκων, της μαύρης μαγείας και των φαντασμάτων. Κάτι από "Νεκρή Νύφη" και κάτι από "Ψαλιδοχέρη", συνδυασμένα με το μακάβριο χιούμορ που του ταιριάζει, συνθέτουν την ταινία που από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως "η ταινία της χρονιάς". Το κοινό την υποδέχεται με ενθουσιασμό και κάνει ουρές στις αίθουσες, στέλνοντάς την εύκολα στην κορυφή του Box Office, αλλά οι κριτικές δεν αντιμετωπίζουν με την ίδια συμπάθεια την ταινία. Αποτυχία του Burton να έρθει σε επαφή με το κοινό του και να εντυπωσιάσει με την δοκιμασμένη και βαρετή συνταγή, ξεχειλωμένη γοτθική ατμόσφαιρα και κακό χιούμορ είναι μερικά από αυτά που της καταλογίζουν, άδικα. Η ταινία κυλάει εύκολα, με έκανε να γελάσω και να απολαύσω ωραία πλάνα και σκηνικά.

Η απόφαση δική σας.
Πάντως... ο Tim Burton διψάει για αίμα!


Δοκιμάστε!




2 σχόλια:

  1. Mου αρεσε αν και περιμενα περισσοτερο γελιο. Μετα θυμηθηκα οτι ειναι ταινια του Τιμ Μπαρτον και ησυχασα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς! Γενικά δεν μας εχει συνηθησει σε ξεκαρδιστικες ταινίες! Αλλα τον αγαπάμε για άλλους λόγους!

      Διαγραφή