Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Εντελώς Μεταξύ μας (Just Between Us)


Η ταινία της εβδομάδας μας έρχεται αυτήν την φορά  από τα Βαλκάνια και συγκεκριμένα από το Ζάγκρεμπ, αφού πρώτα έχει περάσει από το φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι όπου απέσπασε το Βραβείο Σκηνοθεσίας. Ο δημιουργός της, Ράικο Γκρλιτς, με ένα κοινωνικό δράμα επιχειρεί να μπει βαθιά μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις και να εξερευνήσει τα μονοπάτια τους.

Πλοκή (cine.gr): Ο Νίκολα είναι ένας άντρας που ξέρει να γεύεται τη ζωή. Είναι ικανός ακόμη και να γίνεται συμπαθητικός παρά τους «αμαρτωλούς» του τρόπους. Ο αδελφός του ο Μπράνκο πετυχαίνει να του αγγίξει τη φιλάνθρωπη πλευρά του, παρότι με έναν κατεστραμμένο γάμο πίσω του, δεν έχει καθαρή συνείδηση. Σε έναν κλοιό αποτελούμενο από συζύγους, ερωμένες και παιδιά, οι δύο άντρες πρέπει να βρουν την άκρη.


Ο κύριος άξονας της ταινίας περιστρέφεται γύρω από τις ζωές και τις σχέσεις 5 ανθρώπων- αφηγητών, οι οποίοι προσπαθούν να ορίσουν την αληθινή τους ταυτότητα και ρόλο (εραστή, συζύγου, μάνας, αδελφού, ερωμένης...). Η απιστία έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και στο στόχαστρο μπαίνουν οικογενειακοί δεσμοί σε κρίση. Διπλές ζωές και παράλληλες σχέσεις που παραμένουν κρυφές, ώστε στο τέλος να μην ξέρεις ποιός είναι αυτός που είχες αγαπήσει. Ψέματα και μυστικά που δεν λέγονται αλλά εξακολουθούν να πονάνε. Μια γλυκόπικρη ιστορία για την ατέλειωτη αναζήτηση του έρωτα και της ευτυχίας, το πάθος που δεν σβήνει και τις συνέπειες που ακολουθούν όταν κάποιος καταλήγει να κοιμάται σε ξένο κρεβάτι.


Σκηνοθεσία Ράικο Γκρέλιτ με τους: Miki Manojlovic, Bojan Navojec, Daria Lorenci, Ksenija Marinkovic, Natasa Dorcic.  Στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 21/6.


3 σχόλια:

  1. Πολλές περιττές ετικέτες. Ό,τι έχει 1 μόνο πρέπει να σβηστεί. Δεν είναι ευρετήριο τίτλων, είναι ετικέτες, μια πρέπει να αντιστοιχεί σε πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγω έτσι εκανα στην αρχή. Απλά για να προωθησω το μπλογκ πχ στην αναζητηση του google προσθεσα περισσοτερες και αναλυτικοτερες ετικετες.
      Ωστοσο θεωρω οτι υπάρχουν σοβαροτερα πραγματα στο μπλογκ για να σχολιασεις!! :Ρ Παρ'ολα αυτα μου είχαν λείψει τα σχόλια σου! :)

      Διαγραφή
  2. Το google κάνει αναζήτηση και στο κείμενο και μάλλον δίνει προτεραιότητα στην δικιά του κατηγοριοποίηση του blog σου παρά στις καρτέλες που βάζεις η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή