Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ο Έρωτας του Φεγγαριού (Moonrise Kingdom)

Για αυτήν την εβδομάδα σας προτείνουμε μια γλυκιά κωμωδία, σαν τα παιδικά μας χρόνια. Ο Wes Anderson (Ο Απίθανος Κύριος Φοξ, Ταξίδι στο Darjeeling, The Squid and the Whale) μας αφηγείται μια ιστορίας αγάπης μεταξύ δωδεκάχρονων και θίγει έμμεσα σοβαρά θέματα του κόσμου των μεγάλων.

Υπόθεση (cine.gr): Σε ένα απόμερο νησί της Νέας Αγγλίας, ένα νεαρό αγόρι είχε εξαφανιστεί από τους προσκόπους. Ο αρχηγός των προσκόπων (Edward Norton) μαζί με τη βοήθεια του αρχηγού της τοπικής αστυνομίας (Bruce Willis) ξεκινούν την έρευνα για την ανεύρεση του. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι ότι στην πραγματικότητα, το αγόρι το έχει σκάσει μαζί με την κόρη του Bill Murray και της Frances McDormand. Συγχυσμένα και προβληματισμένα, τα δυο δωδεκάχρονα παιδιά τρέχουν μακριά μαζί, ελπίζοντας να βρουν ο ένας στον άλλον αυτά που δεν τους δίνουν οι μεγαλύτεροι. Καθώς η οικογένεια της κοπέλας, οι πρόσκοποι κι ο μοναχικός σερίφης ψάχνουν για τα παιδιά, μια επικίνδυνη καταιγίδα ετοιμάζεται να χτυπήσει το νησί.

Πρωταγωνιστές η παιδική αθωότητα και η πρώιμη αναζήτηση του έρωτα μέσα από παιχνίδια, ζωγραφιές και περιπέτειες. Η παστέλ αισθητική του Anderson, που την έχουμε συνηθίσει στις προηγούμενες δημιουργίες του, στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μας βαραίνει αλλά καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Ένας ολόκληρος νεόχτιστος κόσμος και μια ιστορία που εύκολα παρακολουθείς, χωρίς αυτό να την κάνει βαρετή. Σ'αυτά έρχονται να προστεθούν το υπέροχο καστ των ηθοποιών και οι ερμηνίες τους πάνω σε μοναδικά ιδιόρυθμους χαρακτήρες καθώς και το soundtrack που συνθέτει την γλυκιά και... περίεργη ατμόσφαιρα της ταινίας (προτείνω να κάτσετε μέχρι το τέλος των τίτλων για να το εκτιμήσετε!).

Μην ξεχνατε ότι άνοιξαν τα θερινά σινεμά! Οπότε πάρτε την παρέα σας, καθήστε αναπαυτικά στις καρέκλες σκηνοθέτη και απολάυστε τον πολύχρωμο 'Ερωτα του Φεγγαριού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου