Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Les Infideles (6+1 Απιστίες)

Πλοκή (cine.gr): Φίλοι συνένοχοι, πολλές απατημένες σύζυγοι, σεξουαλικό «κόλλημα», απεγνωσμένες απόπειρες αποπλάνησης, Λολίτες, κατοικίδια σε κίνδυνο, ζευγάρια σε κρίση, Ανώνυμοι Άπιστοι σε συνεδρίες και τέλος μια κούρσα τεστοστερόνης στο Λας Βέγκας με απρόσμενη κατάληξη. Μια σειρά από μικρές ιστορίες με κεντρικό θέμα την αντρική απιστία και τις παραλλαγές της μοιχείας.

6+1 ιστορίες σκηνοθετημένες από διαφορετικούς σκηνοθέτες με το ίδιο πρωταγωνιστικό δίδυμο,  Jean Dujardin (Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και πολλά άλλα βραβεία για το The Artist) και Gilles Lellouche. 7 οπτικές της απιστίας σε εντελώς διαφορετικά σκηνικά και υποθέσεις κάθε φορά. Μια σπονδυλωτή γαλλική ταινία που αποτελεί σατυρική μελέτη της πίστης στο γάμο και της απουσίας αυτής.

Οι 7 σκηνοθέτες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και οι δύο πρωταγωνιστές καθώς και ο Michel Hazanavicius (Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και πολλές ακόμα διεθνείς διακρίσεις για το The Artist), μας σπρώχνουν στα θολά νερά της απιστίας, του αστεία οργανωμένου ψέματος, του γοητευτικού και ίσως μάταιου σεξουαλικού παιχνιδιού. Αν και το θέμα είναι κοινό και θα μπορούσε εύκολα να μην μας λέει κάτι καινούργιο, το κάθε κεφάλαιο της ταινίας είναι ξεχωριστό και διηγημένο από διαφορετική οπτική και ελίσσεται άνετα ανάμεσα στην καρικατούρα και στο βαθυστόχαστο.

Μια ζωντανή κωμωδία που αποτελεί από μόνη της καυστικό σχόλιο για ένα θέμα που λίγο πολύ μας αφορά όλους: Το κέρατο!!

Η ταινία θα βγει στις αίθουσες την Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012. Μέχρι τότε δείτε το trailer!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου