Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Επιστροφή στον Έρωτα- La Delicatesse

Γαλλικός κινηματογράφος, έρωτας και Οντρέ Τοτού. Η πρόταση της βδομάδας, μια ρομαντική κομεντί με την γλυκιά πρωταγωνίστρια να βρίσκει αυτό που ζητά στο πιο απρόσμενο μέρος.

Πλοκή(cine.gr):Η Ναταλί είναι νέα, όμορφη κι ερωτευμένη. Όταν, όμως, ο σύζυγος της σκοτώνεται σε δυστύχημα, η Νάταλι σκληραίνει τον εαυτό της κι αφοσιώνεται μονάχα στην καριέρα της. Τρία χρόνια αργότερα, είναι μια σκληρή επαγγελματίας που δεν αφήνει κανέναν να μπει στην καρδιά της, ειδικά ο αντιπαθητικός και σεξιστής αφεντικός της, Σαρλ. Στην δουλειά είναι, όμως, κι ο ντροπαλός Σουηδός Μάρκους που θα αποτελέσει την ελπίδα της Ναταλί για κάτι το ρομαντικό.

Η Ναταλί έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον μετά από το άσχημο παιχνίδι της μοίρας και έχει κλειστεί στον εαυτό της χτίζοντας ψηλά τείχη γύρω της. Μια μέρα όμως, χωρίς να ξέρει το γιατί, αρπάζει το ντροπαλό και αδιάφορο μέχρι τότε συνάδελφο της Μάρκους, και του δίνει ένα φιλί. Τα τείχη σιγά σιγά γκρεμίζονται και το ζευγάρι ξεκινά ένα όμορφο ταξίδι για τον έρωτα.

Η ταινία, σε σκηνοθεσία των αδελφών Στεφάν και Νταβίντ Φενκινός, ακολουθεί την κλασσική συνταγή των rom com, ευτυχώς με περισσότερο έξυπνο χιούμορ και συναίσθημα από άλλες του είδους. Παρακολουθούμε την προσπάθεια της Ναταλί να συνεχίσει την ζωή της μετά από πολλά χρόνια πένθους, με τον πιο αναπάντεχο υποψήφιο και, συνεπώς αυτό που προκαλεί (μάλλον λίγο τεμπέλικα) το περισσότερο γέλιο είναι η διαφορά στους χαρακτήρες των δύο πρωταγωνιστών. Ο κεντρικός άξονας της ταινίας είναι η Οντρέ Τοτού (όπως και στο Αμελί) και πολλές φορές ο Φρανσουά Νταμιέν, ή αλλιώς Μάρκους, μοιάζει να είναι ένας χαριτωμένος αλλά γελοίος κομπάρσος.

Όμως η ταινία κερδίζει αλλού το κοινό της. Η σκηνοθετική προσέγγιση του πένθους της Ναταλί και η όμορφη μετάβαση στον έρωτα γίνεται σωστά και με ευαισθησία. Οι δύο ηθοποιοί μοιράζονται μια πρωτοφανή χημεία κυρίως λόγω της μετρημένης ερμηνείας του Νταμιέν και της αξιαγάπητης Τοτού που ενσαρκώνει την σφιγμένη και κατά βάθος συναισθηματική Ναταλί. Έτσι πριν ακόμα από την τελευταία σκηνή του "Έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα" αυτοί οι δύο θα σας έχουν κερδίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου