Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Επιχείρηση: Χάος - Serbuan Maut


20 κορυφαίοι αστυνομικοί. 1 αδίστακτος εγκέφαλος εγκλήματος. 30 όροφοι χάους. Η καλύτερη ταινία δράσης των τελευταίων δεκαετιών. Την ώρα που όλοι συζητάνε για την συνέχεια των "Αναλώσιμων", αυτή η περιπέτεια από την Ινδονησία κλε΄βει την προσοχή σου. Γιατί άλλωστε, the purest, the better.

Πλοκή (cine.gr): Στην καρδιά της Τζακάρτα, υπάρχει ένα αδιαπέραστο, εγκαταλελειμμένο οίκημα που λειτουργεί ως καταφύγιο για τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους και γκάγκστερ της πόλης. Το κτήριο θεωρείται απροσπέλαστο ακόμα και για την αστυνομία. Μια ειδική ομάδα ελίτ αστυνομικών θα προσπαθήσει να καταλάβει το κτήριο και να συλλάβει τον βαρόνο των ναρκωτικών που το διοικεί. Οι άντρες μπαίνουν με πλήρη κάλυψη, η οποία όμως αποκαλύπτεται. Τότε, όλα τα φώτα μπλοκάρουν και μαζί με αυτά όλες οι έξοδοι. Η ομάδα έχει αποκλειστεί στον έκτο όροφο και πρέπει να δώσει μάχη τόσο για την αποστολή, όσο και τη ζωή τους.


Μιλάμε για δράση. Για πολλή δράση. Δράση που δεν σ' αφηνει να πάρεις ανάσα. Και ξύλο. Περισσότερο ξύλο. Και μετά ακόμη περισσότερο ξύλο. Αν δεν αντέχεις, μην την δεις. Αν αντέχεις, θα την απολαύσεις. 101 λεπτά καθαρής αδρεναλίνης που θα κάνουν την καρδία σου να χτυπά όλο και πιο δυνατά. Αυτό που ξεχωρίζει αυτήν την ταινία από τις υπόλοιπες του είδους είναι ότι δεν χάνει τον χρόνο της με συναισθηματισμούς και "χολιγουντιανές" άχρηστες πληροφορίες. Μετά την πρώτη σκηνή στην οποία ο πρωταγωνιστής Rama (Iko Uwais) προσεύχεται και μετά αποχαιρετά την έγκυο γυναίκα του για να πάει στην επιχείρηση, η κάμερα καταγράφει μόνο μάχες σώμα με σώμα σε πραγματικό χρόνο. Και μην σε νοιάζει που η ταινία είναι από Ινδονησία. Γιατί, πρώτον, βάζει τα γυαλιά σε άλλες που "μιλούν" αγγλικά και, δεύτερον, από εκείνα τα μέρη έρχεται και η πολεμική τέχνη Pencak Silat που ήταν η αφορμή για τον Ουαλό σκηνοθέτη Γκάρεθ Έβανς να φτιάξει αυτήν την απολαυστική περιπέτεια. Και καθόλου άδικα.

Αν περιμένεις πλοκή και ανάλυση χαρακτήρων ατύχησες. Γιατί το μόνο που θα μπορούσε να προσφέρει κάτι τέτοιο είναι κοιλιά! Αλλά δεν σε νοιάζει καθόλου γιατί είσαι απασχολημένος βλέποντας την καθαρή βία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου. Απομακρύνεται τα παιδιά και τους καρδιοπαθείς από τις οθόνες και απολαύστε χωρίς ενοχές!


Υ.Γ.: Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι περιμένουμε και 2 σίκουελ, με το πρώτο το 2013, και φυσικά ένα αμερικάνικο ριμέικ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου